dinsdag 4 november 2014

Was Darwin een "marketeer" ?

Dit zou de beste "Quote" zijn die een marketeer vandaag kan bedenken! Alleen heeft Darwin het bedacht in 1809. We zien ontelbare voorbeelden in de markt van veranderingen die bedrijven ten gronde hebben gebracht maar evengoed waren deze veranderingen opportuniteiten voor anderen.

Veranderingen of trends zijn gelukkig niet altijd levensbedreigend maar zijn wel bepalend voor de strategie die je als bedrijf dient te volgen.

Ik geef een voorbeeld: De éénmaking van Europa leek in eerste instantie een louter financiële ingreep met als doel een sterke munteenheid te maken als wapen tegen de concurrentie uit de andere continenten. Maar vandaag leven we nog meer als vroeger in een complexe multiculturele samenleving.

Bedrijven die exporteren zijn zich bewust van de verschillende culturen en gewoontes in het buitenland en spelen daar maar al te graag op in. "Pure noodzaak" zeggen ze, anders doe je er geen zaken. Maar waarom doen we dit niet in eigen land terwijl de cijfers van migratie er niet om liegen?

Tip: Doe eens wat onderzoek naar de demografie van je doelgroep (afkomst, leeftijd, geslacht etc..)
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten